یکی از مشکلاتی که اغلب افراد با آن هنگام کار با رزین مواجه میشوند، مشکل حباب است. مدیریت حبابها بسیار مهم است؛ زیرا که هر کاری که حباب زیادی داشته باشد نشان دهنده نقص در فرآیند ترکیب رزین و هاردنر است. رزین و هاردنر را باید ابتدا از قبل گرم کرد و سپس پس از ترکیب به آرامی آن را هم زد؛ زیرا هم زدن سریع موجب به وجود آمدن حبابهای زیادی در رزین میشود. بهتر است بعد از ترکیب رزین و هاردنر که بسیار آرام هم زده شده است، خود مخلوط رزین و هاردنر را در ظرف آب جوش قرار داد و به مخلوط ۲ تا ۳ دقیقه استراحت داد تا حبابها فرصت خارج شدن داشته باشند. در این مورد باید ذکر کنیم که رزینهای غلیظ بسیار مستعد حباب زدن هستند؛ لذا بهتر است از رزین های رقیق و با ویسکوزیته مناسب یا غلظت مناسب استفاده شود، که نتیجه کار بدون حباب باشد. ضمن اینکه حبابگیری تمامی قطعات در این مورد بسیار مهم است.
در مورد مبحث دوم حبابگیری رزین باید بگوییم که گاهی میتوان از دستگاههای وکیوم استفاده کرد. دستگاههای وکیوم قیمت چندانی ندارند، اما با قرار دادن مخلوط رزین و هاردنر خلأی در دستگاه ایجاد میشود که حبابها گرایش به خارج شدن از مخلوط رزین و هاردنر دارند. نوع دیگری از روش حبابگیری استفاده از دستگاههای ویبره است به صورتی که با لرزشهای ریز و مداوم کمک میکنند تا حبابها از مخلوط رزین و هاردنر جدا شوند.
روند خشک شدن رزین و هاردنر
رزین و هاردنر بسته به نوع آن به طرق مختلفی خشک میشوند. دستهای از رزینها که رزینهای UV هستند، در مقابل اشعههای مخصوصی خشک میشوند، اما مورد کار ما رزین اپوکسی است که به سادگی بدون نیاز به گرم کردن یا دستگاه خاصی خشک می شود. بسته به نوع رزین از ۶ ساعت تا ۴۸ ساعت زمان نیاز است تا مخلوط رزین و هاردنر خشک شود، اما حدودأ بعد از یک هفته به سختی کامل میرسد و مناسب تراش دادن و صیقل دادن است.
سلام وقتتون بخیر
ببخشید سوالی داشتم میخواستم یک قالب برایه کاری بسازم وداخل قالب رزین بریزم سوالم اینه که جنس قالب باید ازچی باشه تا رزین بهش نچسبه وبعدازخشک شدن به راحتی رزین ازقالب جدابشه….
ممنون میشم اگر راهنماییم کنید.
سلام ممنون وقت شما هم به خیر
می توانید از قالب سیلیکونی استفاده نمایید.
اگه میخواین اشیا تخت مانند میز بسازین بخاطر قیمت بالای سیلیکون میتونین از ام دی افراستفاده کنین اما باید قبل از اجرا کل سطوح را بوسیله هرنوع روغن چرب کنین